Uygulama esnasında olgun fazda (anagen) olan kıl kökleri etkilenirken, gerileme (telogen) ve dinlenme (katagen) fazındaki kıl kökleri etkilenmez. Etkilenmeyen kıllar için bir süre sonra tekrar seans uygulanması gerekir. Seans aralıkları bölgeye göre 4-8 hafta arasında değişir.
Lazer epilasyonda başlangıçta seans sayısı belli midir?
Başlangıçta kesin seans sayısı vermek gerçekçi bir davranış değildir. Kılların rengi, kalınlığı, bulunduğu bölge, uygulama sırasında bulundukları faz farklılıklarından dolayı seans sayısı kişiden kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişebilmektedir. Bu neden tahmini olarak seans sayısı söylenebilir.
Lazer epilasyonda sonuç için kesin garanti var mıdır?
Hayır. Tıbbi olan bu tarz uygulamalarda %100 garanti vermek hem doğru hem de gerçekçi değildir. Kişinin genetik veya hormonal yapısı, kılın rengi ve yapısı sonuçları etkilemektedir. Muayene sonrası doktorunuz size olabilecek gerçekleşme olasılığı olan durumlar için gerekli bilgileri verecektir.
Kontrol seansı nedir?
Kontrol seansı geniş alan uygulamalarında (sırt,göğüs,bacak gibi) lazer atışı atlanmış olabileceği için yapılan 10-20 atışlık ücretsiz bir lazer epilasyondur. Bu uygulama sadece uygulamadan sonraki 15-20. günlerde ve gerek varsa yapılır. İhtiyacınız olmadığını düşünüp gelmemeniz veya doktorunuzun gerek görmemesi halinde tedaviniz olumsuz bir yönde bozulmaz. 15-20 günlük sürenin sonrasında kontrol seansı yapılması gerileme ve istirahat evresindeki kılların etkilenmesine neden olur. Bu nedenle sonraki lazer seanslarının etkisinin azalmasına neden olup tedavi sürecini bozacağı için 15-20. günden sonra yapılmamaktadır.
Lazer güvenli bir uygulama mıdır?
İlk lazer 1958 yılında icat edilmiştir. Pratik olarak kullanılan ilk lazer ise 1960 yılında üretilmiştir. 1983’ten itibaren yaklaşık 25 yıldır diş hekimliği, göz hastalıkları, plastik cerrahi,medikal estetik gibi çeşitli tıbbi alanda güvenle kullanılmaktadır. Epilasyon amaçlı lazer sistemleri ise 15-20 yıldır kullanılmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde lazerin epilasyon ve diğer estetik amaçlı uygulamaları günümüzde daha da güvenli olarak yapılmaktadır. Lazerin kanser yaptığına veya sağlığı etkileyecek şekilde radyasyon yarattığına dair hiçbir bilimsel kaynak yoktur. 1983 yılında yapılan bir araştırmada lazerin iyonik etkisi olmadığı ve canlı büyüyen bağ dokusu hücreleri üzerinde hiçbir kötü etkisi olmadığı gösterilmiştir.
Lazer epilasyon sonrası leke kalır mı?
Tedavi sonrasında kullanılan cihaza bağlı olarak 5-10 dakika bazen 1-2 saat süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Bazen aşırı hassas kişilerde, soğutma sistemi olmayan lazer kullanılması durumunda, yüksek doz lazer enerjisi verilmesi durumunda ciltte güneş yanığı gibi bir durum oluşabilir. Bu durum birkaç günlük tedavi ile düzelir. Soğutma sistemli lazerde cildin ısınmasına fırsat verilmemekte böylece riski en aza indirilmektedir. Ancak lazer epilasyon sonrası doğrudan güneşlenilmiş veya solaryuma girilmişse ciltte lekelenme görülebilir.
Alexandrite lazer kaç seansta biter ve seans sonrası kıllar ne zaman dökülür. Yüzünüzde ekşi bir ifade olmasın çünkü bu soruların yanıtı yazımızda.