Cuma, Aralık 6, 2024
Ana Sayfaİğneli EpilasyonİĞNELİ EPİLASYON NASIL UYGULANIR

İĞNELİ EPİLASYON NASIL UYGULANIR

 İğneli epilasyonda uygulama tekniği üzerinde titizlikle çalışılması gereken bir yöntemdir. Kıl köküne ince steril bir iğne ile girilerek çok düşük akımlı bir elektrik uyarı yapılır. Bu işlemden sonra başarılı bir uygulamada kıl çekildiği anda kolayca gelir. Uygulama alanında kızarıklık, kabartı, bazen 1-2 gün süren küçük kabuklanma gözlenir. İğneli epilasyon uzmanlık ve ustalık gerektiren bir uygulamadır. Bu yöntemde, ince ve yumuşak bir iğneyle kıl köküne girilerek zayıf bir elektriksel akım uygulanır. Böylece kıl kökleri tahrip edilerek kalıcı bir çözüm sağlanır. Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir. Kullanılan iğneler steril ve kişiye özel olmalıdır. İğne paralel tutularak kıl folikülüne sokulur ve akım verilir. İğneyi çıkartmadan önce akım kesilir kıl folikülü tahrip olmuşsa kıl kolayca çıkar. Ciltte hafif kabarıklıklar veya kızarıklıklar görülebilir. Çok özenli çalışılmasına rağmen hafif kızarıklıklar normaldir.

Yüzde ve diğer bölgelerde iz kalır mı?

Yeni sistemdeki iğneli epilasyonda uygulama iğneleri çok incedir; saç teli inceliğindeki bu iğneler ile yapılan doğru uygulamalarda leke kalmamaktadır. Ancak uygulayıcının deneyimli bir uzman

olması şarttır!

Hangi vücut bölgelerine iğneli epilasyon uygulanabilir?

Vücudun her alanındaki tüyler iğneli epilasyon ile giderilebilir.

İğneli Epilasyon Yaptırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Epilasyonu takip eden 24 saat içinde deriyi tahriş edebilecek parfüm, deodorant gibi kozmetik ürünlerinin sürülmemesi tavsiye edilir. Epilasyondan sonra ortalama 2-3 saat su değdirilmemeli ve cilt sıcak su ve kese ile tahriş edilmemelidir. Ilık su ve yumuşak bir sabunla uygulama alanı yıkanabilir. Enfeksiyon gelişmemesi için tedavi alanına antibiyotik içeren krem veya pomadların sürülmesi önerilir.

İğneli Epilasyon Kalıcılığı Nasıl Sağlanır?

Uygulamadan hemen %100 sonuç alma oranı düşüktür. Çünkü her kıl aktif üreme döneminde değildir. Aktif üreme dönemindeki kıllar daha kolaylıkla yok edilir. Yaygın varisli hastalara, kalp pili kullananlara, hamilelere, şeker hastalarına, aktif enfeksiyonu olanlara, kanserli vakalara, sedef hastalığı gibi deri hastalığı olanlara ve AIDS, frengi gibi bulaşıcı hastalığı olanlara iğneli epilasyon işlemi yapılamaz.

Iğneli lazer epilasyon nasıl uygulanır veya nasıl yapılır ? Uygulama iğne ile yapılmaktadır yaptıranlar sonrası için sonuçlarından memnun olarak bahsetmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sponsor Reklam

Son Okunanlar